Policy

Användarvillkor:

Bontazi.com/Bontazi.se drivs av Bontazi AB (559346-7748), härefter Bontazi.

Bontazi använder sig av Shopify Payments och Klarna för alla betalningar inom Sverige. För frågor som rör Klarna betalningar hänvisar vi till Klarnas kundtjänst på 08-120 120 00. Shopify Payments och Klarnas köpvillkor godkänner du i kassan när betalning erläggs.

Beställning

När beställning är slutförd skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finns alla uppgifter om produkten/tjänsten, pris, fakturerings- och leveransadress. Skulle något vara fel i orderbekräftelsen ska du kontakta oss på Bontazi så snabbt som möjligt via e-post: info@bontazi.com.

Priser

Alla priser på hemsidan är uträknade i SEK och inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och förbehåller oss då rätten att justera priset.

Leverans

Våra normala leveranstider är mellan 2-4 dagar. Beställningar som läggs på helgen skickas tidigast första dagen efter helgdag. Skulle det uppstå förseningar (utan att vi meddelat det) så kontakta oss på info@bontazi.com. Vid större kampanjer kan det eventuellt ta längre tid än planerat. Leverans sker endast inom Sverige via hemsidan. Skulle önskemål uppstå att något ska fraktas utanför Sverige så kontakta oss på info@bontazi.com

Vid outlösta paket förbehåller vi oss rätten att debitera kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Kund blir debiterad 199:- vid outlösta paket för att täcka våra kostnader. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 14 dagar innan de returneras. När en beställning kommer till utlämningsstället skickas en avisering antingen via SMS eller e-mail. Om beställningen ej hämtas ut så skickas en påminnelse ut via brev. Om beställningen ej hämtas ut trots SMS och påminnelse debiteras avgiften för outlösta paket (199kr). När paketet returneras krediteras priset för produkterna och avgiften för outlösta paket debiteras. Alla beställningar skickas till leverans företagets service point därifrån kund hämtar ut produkten, förutom i vissa fall för Postpaket då brevbäraren väljer att leverera dem direkt i brevlådan. Det är kundens egna ansvar att hämta ut paket inom utsatt tid. Det är kundens ansvar att säkerställa att korrekt telefonnummer för avisering samt adress angivits vid beställningstillfället

Ångerrätt 

Vid köp av produkter på hemsidan har du en lagstiftad ångerrätt på 14 dagar, vilken träder i kraft 14 dagar efter mottagen vara.

 • För att nyttja ångerrätten måste varan vara i sitt originalutförande utan skador. 
 • Om ovan punkt ej uppfylls kommer Bontazi debitera 100% av varans kostnad.
 • Vid returer ska Bontazi´s egna fraktsedlar och frakthandlingar alltid användas. Vi tar ut 49 kr för returer av återköp.
 • För att skapa returfraktsedlar så kontakta info@bontazi.com

Reklamationer

Alla produkter har genomgått rutinkontroller av Bontazi. Skulle det ändå vara något fel på varan förbehåller vi oss rätten att kostnadsfritt åtgärda felet enligt konsumentlagstiftningen. 

För att göra det måste du kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar varan till oss. Vid defekt vara så kontakta Bontazi direkt på info@bontazi.com. Skriv in ordernummer, namn, adress, e-post och beskrivning av felet.

Vid fel som inte går att åtgärda levererar vi en ny produkt. Finns ingen ny produkt att tillgå återbetalar vi dig för den defekta produkten och fraktkostnaden. 

Man har inte rätt att reklamera en bok eller tjänst som man inte tycker uppfyller sin förväntan.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentlagstiftning. 

Återbetalning av en retur görs när och om varan har returnerats och mottagits i originalskick. Återbetalning förs vanligtvis över till kundens konto inom 5 bankdagar, och eventuell fraktavgift dras från beloppet av varan. Skulle det skett en värdeminskning och att en produkt inte är i originalskick så dras en värdeminskning på 100% av varans värde. 

Vi tar inget ansvar för förseningar/fel på produkten på grund av saker som sker utanför Bontazis möjligheter att påverka (Force majeure). Det innefattar även försenad leverans från leverantör. 

 

Synpunkter och förbättringsförslag 

Kontakta oss gärna om du har synpunkter eller förbättringsförslag. Det hjälper oss att utveckla vårt företag på bästa sätt och med er kunder i fokus. info@bontazi.com 

 

Integritetspolicy:

 1. Inledning

1.1. Detta dokument handlar om vår integritetspolicy och belyser de personuppgifter vi behandlar för att vi ska kunna skapa en så bra kundupplevelse som möjligt. 

1.2 Integritetspolicyn gäller för samtliga personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi samlar in via Bontazis hemsida, Bontazi.com (härefter “Hemsidan”).

 1. Vilka personuppgifter behandlas och i vilket syfte?

2.1. När du använder hemsidan ser vi vilken plats du loggar in från. Vi ser då enbart orten du loggar in ifrån och inte någon exakt adress. Vi får även notiser när du besöker hemsidan och vi kan likaså se när användare är aktiva på hemsidan. Om du inte har ett konto ser vi enbart ett genererat nummer som representerar aktiviteten från din dator eller mobila enhet. Dessa uppgifter samlas automatiskt in på hemsidan och används för att vi ska kunna samla in information kring vilka platser vi effektivt når ut till. 

2.2. Om vi bortser från dessa uppgifter gällande aktivitet på hemsidan är det enbart de uppgifter du själv uppger som vi behandlar. 

2.3. Den rättsliga grunden för behandling av dessa personuppgifter är i linje med EU:S dataskyddsförordning, Art. 6, stycke 1, led f. Detta för att vår behandling av personuppgifter inte ska kränka dina intressen eller grundläggande rättigheter och friheter. 

2.4. Syftet med behandlingen av personuppgifterna är för att vi ska kunna optimera användarupplevelsen. Så att vi exempelvis kan leverera våra produkter till dig eller kontakta dig som kund på ett effektivt och smidigt sätt. Detta för att vi ska kunna uppfylla vår överenskommelse med dig som kund i och med att ett köp genomförs. Detta sker i enlighet med dataskyddsförordningen, Art 6, stycke 1, led b samt led c. 

2.5. Vi får behandla dessa uppgifter då vi erbjuder tjänster för invånare inom den Europeiska unionen. Detta görs i enlighet med EU:s dataskyddsförordning, Art. 3, stycke 2, led a samt led b. 

 1. Säkerhet

3.1. Bontazi AB ansvarar för alla personuppgifter som samlas in på hemsidan. 

3.2. Alla uppgifter som behandlas är skyddade. Vi använder oss utav en Transport Layer Security vid namn ssl secure. Detta visar låset uppe i vänstra hörnet på hemsidan. Tjänsten medför att alla personuppgifter är krypterade och att betalning via vår hemsida kan ske på ett säkert och pålitligt sätt. 

3.3. Betalning på hemsidan sker via Shopifys egna betalningslösning och Klarna. Shopify och Klarna är två stora företag som aktivt arbetar med säker betalning. Tjänsterna ser till att all betalningsinformation är skyddad vilket också innebär att betalning på hemsidan kan ske på ett säkert och effektivt sätt. 

3.4. Arbetare i företaget får tillgång till specifika delar av dina personuppgifter för att dessa ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Exempelvis adress i samband med en leverans.

 1. Dina rättigheter 

4.1. Du har i alla händelser rätt att be om tillgång till vilka uppgifter vi har registrerat av dig. Exempelvis gällande syftet samt anledningarna till varför vissa personuppgifter är aktuella. 

4.2. Du har rätt att få en kopia av de personuppgifter vi behandlar om dig. Skicka då en skriftlig förfrågan till vår e-postadress, info@bontazi.com.

4.3. Du har rätt att få felaktiga personuppgifter rättade av oss. Upptäcker du ett sådant fel skicka då en skriftlig förfrågan så att uppgifterna kan korrigeras. Om du har ett konto kan du rätta till dessa uppgifter på egen hand. 

4.4. I vissa fall har du rätt att få samtliga eller delar av dina personuppgifter raderade av oss, om inte fortsatt behandling är nödvändig för att vi ska uppfylla våra rättsliga plikter. 

4.5. I vissa fall har du rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter så att denna behandling endast består av förvaring av personuppgifter. Exempelvis om du anser att de uppgifter vi behandlar om dig inte är korrekta. 

4.6. Du har i alla händelser rätt att göra invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter. Kontakta då oss via e-post. 

4.7. Du har i alla händelser rätt att lämna in klagomål till datainspektionen rörande vår behandling av dina personuppgifter. 

 1. Radering av personuppgifter 

5.1. Om du upphör att handla hos oss kommer dina personuppgifter att raderas från vår databas tre år efter det senaste köpet. 

5.2. Uppgifterna om ditt köp kommer att sparas i fem år för att verksamheten ska gå i enlighet med bokföringslagen.  

 1. Kontaktuppgifter

6.1. Bontazi är ansvarig för den behandling av personuppgifter som sker via vår hemsida. 

6.2. Du kan i alla tillfällen kontakta oss via vår mail, info@bontazi.com. Bontazi AB (559346-7748), Sverige, Stockholm. 

 1. Ändring av personuppgiftspolicyn

7.1. Vi är inte skyldiga att aktivt informera om eventuella förändringar i personuppgifts policyn. Se därför till att se över denna policy med jämna mellanrum. 

 1. Versioner

8.1. Detta är version 1 av Bontazi AB personuppgiftspolicy, daterad 26 Januari 2022. 

Kontaktinformation till Bontazi kundtjänst

Vi svarar väldigt gärna på eventuella frågor eller tar emot synpunkter.

Skriv till info@bontazi.com.